06-57606826
info@evatesselaar.nl

Over mij

Over Eva Tesselaar

Al van kleins af aan fascineren dieren mij, en dat ik ‘later’ iets met dieren zou gaan doen heeft voor mij dan ook altijd als een paal boven water gestaan. Daarom ben ik in eerste instantie in 2011 gestart aan de opleiding humaan fysiotherapie aan het Saxion in Enschede met de intentie uiteindelijk door te stromen naar de opleiding dierfysiotherapie. Hoewel ik dat van te voren misschien had kunnen weten, beviel deze opleiding mij niet voldoende om door te zetten. Ik vond de theorie waanzinnig interessant, maar de praktijk viel erg tegen. Bovendien miste ik het zoeken naar een échte oplossing bij een klacht in plaats van alleen het behandelen van de pijn op die specifieke plaats (inmiddels ben ik er achter dat er gelukkig ook fysiotherapeuten zijn die zo werken, in plaats van op de manier waarop ik dat leerde!) In 2012 ben ik daarom gestart met de 4-jarige opleiding aan Silverlinde in Breda. Hier kwam alles wat ik zocht samen: dieren, het oplossen van de oorzaak in plaats van het aanpakken van de symptomen, het werken met natuurlijke middelen, en het streven naar balans. In mei 2017 ben ik afgestudeerd als natuurgeneeskundig therapeut voor dieren. 

Van oktober 2009 tot april 2017 heb ik met veel plezier als medewerker op de dierenafdeling bij Welkoop ’t Rijpje gewerkt. Hier sprak ik veel diereigenaren en vooral veel hondenbaasjes die iets zochten voor de huidklachten van hun hond. Het is prachtig om te zien hoe de honden alleen al opknapten na het vinden van de juiste voeding, eventueel aangevuld met natuurlijke middelen ter ondersteuning wanneer dat nodig bleek.

In oktober 2016 ben ik gestart als assistente bij Dierenartsen de Mare (voorheen dierenarts MARC) in Alkmaar, een praktijk voor gezelschapsdieren. Hier heb ik mijn medische kennis verder uitgediept en kon ik bijleren over het reguliere medische circuit. Aan de andere kant kon ik mijn kennis over het natuurgeneeskundige circuit delen met mijn collega’s daar. Zo ontstaat er een win-winsituatie waarin het beste van twee werelden samenkomt!

In januari 2019 ben ik begonnen met de opleiding tot osteopaat voor paarden aan het Vluggen Instituut in Waldfeucht. Ik verwacht hier in 2022 af te studeren en daarna de vervolgstudie tot osteopaat voor honden op te pakken

Neem contact met me op!