06-57606826
info@evatesselaar.nl

Nierfalen: een succesverhaal uit de praktijk

Nierfalen: een succesverhaal uit de praktijk

NIERFALEN EN NATUURGENEESKUNDE

Een succesverhaal uit de praktijk

Alweer enige tijd geleden werd ik op consult gevraagd door de eigenaresse van Takira, een poes van 8 jaar oud. Takira was nog maar 6 toen de diagnose chronisch nierfalen bij haar gesteld werd, best jong dus!
Takira kreeg medicatie en een aangepast dieet van de dierenarts en ondanks dat het eigenlijk wel weer goed met haar ging, wilde haar eigenaresse toch wel weten of er niet meer was wat ze kon doen om Takira nog lang en gezond bij zich te houden.

Haar eetlust was niet optimaal (door de afvalstoffen die niet uit het bloed gefilterd worden is misselijk zijn een vaak gezien probleem bij katten met nierfalen, terwijl voldoende eten dan JUIST zo belangrijk is!)
Ook gaan de nieren vaak nog verder achteruit wanneer de kat wat ouder wordt zodat inslapen uiteindelijk nog de enige optie is….
Ik ben dus bij hen langsgegaan en samen zijn we op zoek gegaan naar de oorzaak van de problemen. Want wanneer je de oorzaak van het ziek zijn kunt wegnemen, kun je namelijk ook verdere achteruitgang van de nieren sterk vertragen of zelfs voorkomen.

Takira is van nature een wat angstige kat en het grappige is dat het me niets verbaasde toen ik dat hoorde.
Vanuit de Chinese geneeskunst staan de nieren namelijk voor de emotie angst. Takira haar nieren zijn vanuit haar constitutie, vanuit wie zij is, dus eigenlijk al gevoelig voor disbalans en problemen. Of deze problemen zich gaan uiten, is afhankelijk van verschillende triggers.
Triggers kunnen bijvoorbeeld zijn:
-Het eten van voeding die belastend is voor de nieren, zoals droge brokjes. Extra belastend zijn de voedingen die ook nog eens te veel zout bevatten
-Te weinig drinken. Veel katten drinken van nature te weinig, het is dus belangrijk om het drinken te stimuleren.
-Langdurige stress

Behandeling

Bij Takira zijn we gaan werken aan haar angstige en nerveuze gedrag met Bach-bloesems. Daarnaast krijgt ze een kruidentinctuur om de nierfunctie te verbeteren. Uiteraard heeft haar eigenaresse ook enkele tips gekregen om Takira meer te laten drinken bijvoorbeeld.

Enkele weken na het starten van de behandeling kreeg ik een blij berichtje van haar eigenaresse: Takira was meer relaxt, liet zich zelfs aaien in de keuken, iets wat ze eerder nooit toe liet!
De druppels neemt ze graag in en haar eetlust is verbeterd (ze is dus niet meer misselijk!)
Takira voelt zich duidelijk een heel stuk prettiger, en dat maakt mij dan weer heel gelukkig!
Ik verwacht dat dat nog heel lang zo zal blijven met de ondersteuning die ze nu krijgt. Wat heb ik toch een mooi vak!

Heb jij ook een kat met nierproblemen en ben je benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?
Neem dan eens contact op!