Maar…WAT doe je nou eigenlijk?!

Maar…WAT doe je nou eigenlijk?!
…Die vraag krijg ik in mijn omgeving vaak te horen. Ik vergeet wel eens dat wat voor mij zo vanzelfsprekend is, dat voor de meeste mensen helemaal niet zo is.
Ik werk met dieren. Dat is voor iedereen wel duidelijk. Dat dat iets is wat ik al van kleins af aan wil, en dat het echt mijn passie is, ook dat weten de meesten wel.
En iedereen vindt het ook altijd heel leuk voor mij, dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt.
Maar voor velen blijft de vraag “WAT doet ze nou eigenlijk?”
Want dat mijn beroep niet standaard is, dát is wel duidelijk.
Tijd voor wat opheldering!
Ik werk dus met dieren. Of vóór dieren, eigenlijk. Ik maak ze gezond. Of zo gezond als mogelijk.
Maar ik ben géén dierenarts. En dat is waar de verwarring vaak ontstaat.
Want wat is dan het verschil?
Het verschil zit hem vooral in de manier van werken. Ik maak dieren niet alleen beter, ik doe daarnaast mijn best om (zoals hierboven gezegd) ze daadwerkelijk gezonder te maken.
Dat doe ik door niet alleen de symptomen van het dier te behandelen, maar ook ALTIJD te kijken naar de achterliggende oorzaak.
Jouw dier is nooit zomaar ziek namelijk.
Er is een reden waarom jouw kat steeds die blaasontsteking heeft, er is een reden waarom jouw hond jeuk heeft, en er is een reden waarom uitgerekend jouw paard altijd snotterig is in de herfst.
Je kunt je dier ‘beter’ maken door medicatie te geven waardoor de symptomen verdwijnen.
Maar je kunt je dier ook beter én gezonder maken door de oorzaak te behandelen! En dan verdwijnen die symptomen ook.
Wanneer je voorbij gaat aan de oorzaak van een probleem en dus alleen de symptomen behandelt, vindt het lichaam namelijk altijd wel een andere weg naar buiten om duidelijk te maken dat er een disbalans is die opgelost moet worden. Hoe vaker je voorbij gaat aan de oorzaak en de symptomen blijft behandelen, hoe dringender en ingewikkelder de klachten zullen worden.
Die oorzaak gaat verder dan ‘Mijn hond loopt kreupel (=probleem) want hij heeft zich verstapt’ (= niet de oorzaak). Waarom heeft jouw hond zich dan verstapt?
Of: Mijn kat heeft jeuk (=probleem) want hij is allergisch voor vlooien (=niet de oorzaak). Want waarom is jouw kat allergisch voor vlooien?
Die eeuwige WAAROM achterhalen. Je zou er een beetje simpel van worden hè.
Maar dat is mijn werk. Word ik blij van.
Het is als een puzzel die opgelost moet worden. Die disbalans is voelbaar voor mij en er is niets fijner dan het laten terugkeren van de balans.
Als die ‘waarom’ dan eenmaal achterhaald is, is het tijd om een behandeling te starten. Die bestaat uit natuurlijke middelen en vaak ook wat aanpassingen in de leefwijze van jouw dier. Hiermee geven we het zelfgenezend vermogen (waar ieder dier over beschikt) alle kansen en ruimte om het lichaam zelf weer op het juiste pad te zetten.
Het resultaat is een dier zonder problemen en klachten. Zonder dagelijkse medicatie en terugkerende dierenartsbezoekjes.
Mentaal, fysiek én energetisch in balans. En dus geen enkele reden tot het uiten van symptomen. Is dat niet SUPER?!
Ik geloof oprecht in deze manier van werken. Ik kan ook niet anders nadat ik al zoveel dieren heb zien opknappen met een natuurgeneeskundige behandeling!
Bij mij kun je niet terecht voor operaties of vaccinaties. Die laat ik over aan de dierenarts. Ik werk wel graag samen met jouw dierenarts!
In mijn ogen kunnen onze beroepen niet zonder elkaar en vullen we elkaar juist prachtig aan.
Wil je weten wat ik in de situatie van jouw dier kan betekenen? Laat me dat hieronder weten, dan geef ik je zo snel mogelijk persoonlijk antwoord.