06-57606826
info@evatesselaar.nl

Eerste consult

Heeft je dier last van vage klachten waar je je vinger niet op kunt leggen?

We pakken de oorzaak van de klachten aan bij de kern met natuurlijke middelen.

Over mij

Ik ben Eva! Al van kleins af aan fascineren dieren mij, en dat ik ‘later’ iets met dieren zou gaan doen heeft voor mij dan ook altijd als een paal boven water gestaan. Mijn eigen dieren, kat Rody en hond Rune, betekenen alles voor mij.
Ik weet wat een geworstel het kan zijn als er iets niet klopt met je dier, maar niemand weet wat er precies aan de hand is. Om erachter te kunnen komen wat er met jouw dier aan de hand is kijk naar hem of haar in zijn geheel. Mijn opleidingen in de natuurgeneeskunde en diervoeding hebben me ontzettend veel geleerd over het aanpakken van klachten bij de oorzaak.
Ondertussen heb ik al veel dieren mogen behandelen en kennis in de praktijk mogen opdoen. Jouw dier is uniek! Daarom heeft ieder dier zijn eigen gebruiksaanwijzing, en dat is soms best een puzzel. Ik zoek met liefde uit wat jouw dier nodig heeft!

Je dier is je beste vriend.

Je dier is je beste vriend, een maatje voor het leven. Voor mij betekent Rune (zie foto) alles, en ik kan me voorstellen dat voor jou en je dier hetzelfde geldt! Maar hoe goed je ook voor je dier zorgt, het kan gebeuren dat hij toch ziek wordt of niet lekker in zijn vel zit.

De meest logische stap is waarschijnlijk om naar de dierenarts te gaan.

Maar wat als die niet weet wat er aan de hand is… En wat als je daarna nog een aantal specialisten spreekt, en zij weten het ook niet? Of wat als je van alles probeert, maar het helpt niet voldoende?

Herkenbaar? Als natuurgeneeskundig therapeut ga ik uitzoeken waarom uitgerekend jouw dier deze klachten heeft en helpen we de darmen weer in balans te komen waardoor de problemen verleden tijd zijn.

Hoe werkt een behandeltraject?

Om te kunnen onderzoeken waar de klachten van je dier vandaan komen, moet ik jouw dier  eerst leren kennen. Bij mij staat je dier echt op nummer één! Tijdens ons eerste consult bij jou thuis hoor ik dan ook graag alles over jouw dier. Alleen dan kunnen we uitzoeken waar de oorzaak zit.

Samen onderzoeken we wat ervoor kan zorgen dat jouw dier niet helemaal zichzelf is. Is het het voer? Heeft hij als baby niet zo’n denderende start gehad? Is er iets anders in zijn lichaam (of geest) niet in balans?

Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan op en kies ik welke middelen het best passen bij de klachten van jouw dier. Ook geef ik advies over wat je zelf nog kunt doen om je dier zo goed mogelijk te helpen. Daarna gaan jij en je dier samen aan de slag! Je krijgt van mij een uitgewerkt verslag waarin alles nog eens op een rijtje gezet staat. Meestal plannen we nog een aantal vervolgafspraken in, afhankelijk van hoe het gaat met jouw dier.

We pakken het probleem bij de kern aan en we zetten het lichaam aan tot zelfherstel, waardoor je niet van de ene op de andere dag resultaat zult zien. Geduld is een schone zaak! Het probleem van jouw dier is waarschijnlijk ook beetje bij beetje ontstaan en zal ook niet van de een op de andere dag opgelost zijn.

Afhankelijk van wat er precies met je dier aan de hand is, bepalen we hoeveel consulten er nodig zijn. Mijn behandeltrajecten zijn altijd persoonlijk en op maat!

LEARN MORE

Wat kan ik voor jou en je dier betekenen?

Bij mij komen vaak verzorgers die al van alles geprobeerd hebben, maar toch niet verder komen. Dat is heel vervelend en óók vaak gewoon ontzettend frustrerend voor hen.

De klachten bekeken vanuit holistisch oogpunt

Vanuit de natuurgeneeskunde bekijk ik de problemen van je dier vanuit een holistische denkwijze (Fysiek, mentaal en energetisch zijn één), die ervoor zorgt dat de problemen bij de oorsprong aangepakt worden. Daardoor is er van symptoombestrijding geen sprake, en komt er een langdurige oplossing voor het probleem.

Behandeling met natuurlijke middelen

Bij het behandelen van jouw dier maak ik geen gebruik van chemische medicatie. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke middelen die het systeem niet belasten, maar juist versterken zodat het lichaam optimaal zijn werk kan doen.

Aanvulling op de reguliere behandeling

De natuurgeneeskunde kan ook een goede aanvulling zijn wanneer je dier al regulier behandeld wordt. De behandeling kan versterkt worden of de bijwerkingen verminderd met behulp van natuurgeneeskunde.

Een oplossing voor de klachten

Ik geloof er echt in dat het lichaam van jouw dier bepaalde signalen niet voor niets laat zien. Er zit altijd iets onder en ze moeten serieus genomen worden. Daarom zul je mij niet snel horen zeggen ‘dat dat nou eenmaal hoort bij jouw dier’, of ‘er niets aan te doen is’ of dat ‘hij en jij er maar mee zullen moeten leren leven’.
Kan ik jullie niet helpen? Dan ben ik eerlijk en zorg ik dat je bij iemand terecht komt die dat misschien wél kan.

Hoe andere dieren geholpen zijn

Jouw dier verdient echt het beste!

Wij kregen onze hond Juke met 9 weken en hebben meteen zijn eerste ontlasting opgestuurd om te laten testen, omdat ik niet ben voor preventief ontwormen. Uit de uitslag bleek dat Juke Giardia had, hier voor kreeg hij een panacur kuur na 3x testen en 3x een panacur kuur was hij vrij van Giardia. Maar zijn ontlasting bleef afwisselend hard en zacht. Na een tijdje zoekende geweest te zijn we bij Eva terecht gekomen. Eva heeft een behandelplan gemaakt en zijn we begonnen om Juke zijn darmflora weer op peil te krijgen. Welke heel goed is aangeslagen! Juke zijn ontlasting is beter geworden en Juke werd zelf ook rustiger. Wij zijn heel blij met Eva geweest en zouden zeker als er weer wat met Juke aan de hand is haar inschakelen, zij kijkt net even verder dan alleen de klacht.
Wij raden haar zeker aan!

Nelleke & Juke

Ik ben echt trots op Eva, ze heeft hem echt gered want door het kaal likken werd hij vaak doodziek, alleen maar spugen niet meer eten, omdat ik er geen pilletjes of wat dan ook in krijg, dan haalt hij je helemaal open, kreeg hij dan bij de dierenarts allemaal prikken om beter te worden maar was elke keer spannend of het wel goed zou komen. Ben super blij met de druppels want die kunnen over zijn blikvoer dus geen gestress met toedienen. Het is een slechte eter dus een pilletje in het voer is geen optie.

Chris met haar kater Tijger

Mijn ervaring met Eva is heel positief! Mijn paard had last van verschillende klachten. Tijdens het consult heeft Eva mijn paard bekeken en stelde ze diverse vragen. Daarna heeft ze haar bevindingen en een plan van aanpak met mij besproken. Ze heeft een voedingsadvies gegeven, en adviseerde hem een goede reinigingskuur te geven. Rainbow knapte aanzienlijk op! Hij straalde en zat weer goed in zijn vel. Eva heeft me daarnaast ook geholpen zijn bespiering beter te krijgen. Kortom, Eva is een zeer vriendelijk en deskundig persoon die goed advies geeft!

Patty met haar paard Rainbow
IN BALANS

Jouw dier komt na behandeling fysiek en emotioneel meer in balans, afhankelijk van waar jouw dier last van heeft. Hij heeft een gezonde, zachte en glanzende vacht.

ENERGIEK

Je dier heeft meer energie en is weer zijn vrolijke zelf! Je herkent je dier weer terug. Je dier zit letterlijk en figuurlijk beter in zijn of haar vel.

DUIDELIJK PLAN

Je weet eindelijk wat er aan de hand is en wat je daar stapje voor stapje aan kunt doen. We hebben al heel wat geprobeerd en uitgesloten, wat rust geeft. Nu verder opbouwen zodat je dier weer de oude wordt!

Wat zijn de kosten?

Samen pakken we de klachten van je dier bij de kern aan.

vervolgafspraak

€69

 • Vervolgafspraak bij jou thuis
 • Duurt 30-45 minuten
 • Exclusief eventueel in te zetten middelen en supplementen

Praktische informatie

Voor een afspraak kom ik bij jou en je dier aan huis. Om die reden is het alleen mogelijk om een afspraak te maken wanneer jullie binnen +- 30 autominuten vanaf postcode 1755 (Petten, Noord Holland) wonen.
Een bezoek aan huis scheelt voor jouw dier veel stress en jouw dier in zijn eigen omgeving te kunnen zien, gewoon zoals hij is, geeft mij vaak veel nuttige informatie.
Een eerste consult duurt tussen de 60 en 90 minuten. Ik vind het fijn als je hier ruim rekening mee houdt in je agenda zodat we ons niet gehaast hoeven te voelen. Een vervolgconsult neemt 30-45 minuten in beslag.

LEARN MORE

De oorzaak van de klachten van je dier aanpakken? Maak een afspraak voor het eerste consult

Vul je gegevens hieronder in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om meer over jouw dier te weten te komen!

  Vragen die je misschien nog hebt


  Mijn dier is nog heel jong, kan ik ook bij jou terecht?
  Zeker! Veel jonge dieren hebben al klachten. Hoe eerder je hiermee aan de slag gaat, hoe makkelijker een behandeling aan zal slaan en hoe beter je klachten op latere leeftijd kunt voorkomen.

  Wij lopen al bij de dierenarts, kun je me helpen?
  Afhankelijk van de behandeling die door de dierenarts is ingezet en onderzoeken die eventueel lopen kan ik veel doen om de reguliere behandeling te ondersteunen of te versterken. Stuur me voor de zekerheid een email, dan kan ik je precies vertellen wat er in jullie situatie mogelijk is.

  Wij wonen niet in de buurt, maar willen wel graag een behandeling, kan dat?
  In sommige gevallen kan ik jullie telefonisch helpen. Als dat niet lukt, verwijs ik je graag naar een collega die wél bij jullie in de buurt woont. Neem even contact op.

  Hoe werkt de betaling?
  Betaling geschiedt direct contant na afloop van het consult, of kan per factuur na afloop van het consult voldaan worden. Er kan niet gepind worden.

  Met welke dieren kan ik bij jou terecht?
  Ik ben gespecialiseerd in het helpen van honden, katten en paarden, maar ook van andere dieren weet ik veel af. Neem even contact op, dan denk ik met je mee.