06-57606826
info@evatesselaar.nl

Een gratis vitaminesupplement voor je paard

Een gratis vitaminesupplement voor je paard

Brandnetel paard

De meeste paardeneigenaren die ik ken betalen zich scheel aan allerlei vitaminepreparaten en supplementen om hun paard gezond te houden.
Het is in heel veel gevallen ook echt nodig om je paard extra vitamines bij te voeren, bijvoorbeeld wanneer zijn rantsoen uit hoofdzakelijk ruwvoer bestaat.

Maar wist jij dat er aan het grootste deel van de vitaminesupplementen op de markt ontzettend veel suiker is toegevoegd? Je geeft dus eigenlijk iets hartstikke ongezonds terwijl je het juist zo goed denkt te doen….Gelukkig zijn er ook vitaminebrokjes verkrijgbaar die wél veel goed doen voor je paard en echt bijdragen aan zijn gezondheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Equillin of Vitalbix.
Maar hey, zou de natuur de natuur niet zijn als die niet een gratis oplossing had voor de commerciële voedingen die wij voor onze paarden bedenken? Juist!

Brandnetel

Op dit moment groeit er overal volop brandnetel. Paarden vinden dat heerlijk en het is super gezond voor ze!
Het bevat heel veel vitamine C (goed voor de weerstand!), vitamine A, vitamine D en K, daarnaast mineralen zoals calcium, kalium en veel ijzer. Een super mooie aanvulling op het rantsoen van je paard dus.

Brandnetel heeft daarnaast een detox-effect op het lichaam en helpt de nieren bij het uitscheiden van afvalstoffen.
Je doet je paard echt een plezier door met grote regelmaat brandnetels te plukken (handschoenen aan en lange mouwen!) en deze 1 tot 2 dagen te laten liggen zodat ‘de brand’ eruit is voordat je ze aan je paard voert. (Of je gooit ze in de paddock zodat je paard ze zelf kan eten wanneer hij vindt dat ze lang genoeg gelegen hebben)

Let op!

Pluk de brandnetel niet langs een weg of een plek waar veel honden uitgelaten worden, en spoel de brandnetels eerst af voordat je ze geeft. Vooral wanneer ze niet van eigen terrein komen.

Pas daarnaast ook op dat je zelf niet ‘geprikt’ wordt door de brandharen van de plant. Gebeurt dat per ongeluk toch? (Bij mij wel altijd namelijk…) wrijf er dan een druppel essentiële lavendel-olie op. Met enkele seconden is de jeuk verdwenen!
Uiteraard adviseer ik je niet om je paard alleen maar brandnetel te voeren en zijn vitaminesupplement weg te laten. Variatie en afwisseling is belangrijk, en wees kritisch op wat je je paard voert. Want wil jij echt betalen voor een emmer suiker met vitamines?

Het hele jaar door jouw paard gezond met kruiden

Wil jij de vitaminebehoefte van je paard liever het hele jaar door onderhouden met kruiden in plaats van met brokjes? Stuur me dan een bericht via het contactformulier, ik geef je dan graag een passend advies.