06-57606826
info@evatesselaar.nl

Bottenbouillon

Gratis recept & informatie sheet: bottenbouillon maken voor je dier!

Bottenbouillon….het klinkt wat vies, maar dat valt echt reuze mee in de praktijk en man, wat is dit een heilzaam goedje. En het mooiste is, het kost je nauwelijks iets! 

In mijn praktijk kom ik veel honden en katten tegen die lijden aan het leaky gut syndroom. Bij dit syndroom sluiten de openingen (tight junctions) in de darmwand (die er zijn om voedingsstoffen uit te wisselen met het bloed) niet meer goed, of zijn ze beschadigd waardoor er voedingsstoffen als het ware ‘lekken’ in het bloed die daar helemaal niet horen te komen. 

Het immuunsysteem weet ook dat die stoffen daar niet horen en reageert daar als vanzelfsprekend op. Dat is een natuurlijke reactie, maar hij veroorzaakt bijvoorbeeld de klachten die horen bij (voedsel)allergieën, jeuk, vachtproblemen, oorontstekingen, hotspots, jeuk aan de voetjes, diarree en nog veel meer. 

Omdat de darmen van enorm belang zijn voor een goede gezondheid, kun je je voorstellen dat zo’n ‘leaky gut’ echt niet wenselijk is en de basis is van allerlei gezondheidsklachten. 

Één van de meest simpele dingen die ik eigenaren aanraad om hun dier met een leaky gut te gaan geven is een zelfgemaakte bottenbouillon. Hierin zitten allerlei ‘lijmende’ stoffen die de darmwand helpen herstellen. Samen met voedings- en leefstijladviezen kun je zo een groot deel van de klachten verhelpen. 

Het is niet ingewikkeld om te maken, maar…het is wel belangrijk dat je dan een aantal stappen secuur uitvoert. Om te leren je dat precies doet, hoe je zoveel mogelijk van de gezondheidsbevorderende stoffen in je bouillon krijgt en hoeveel je jouw hond of kat kunt geven kun je deze informatiesheet downloaden. Daar staat het precies in uitgelegd. Je kunt hem opslaan op je pc of uitprinten zodat je hem altijd bij de hand hebt. 

Op een natuurlijke manier de gezondheid van je dier verbeteren

 Al van kleins af aan fascineren dieren mij, en dat ik ‘later’ iets met dieren zou gaan doen heeft voor mij dan ook altijd als een paal boven water gestaan. Mijn eigen dieren, kat Rody, hond Rune en konijnen Suus en Wies, betekenen alles voor mij.

Ik weet hoe frustrerend de zoektocht kan zijn als er iets niet klopt met je dier, maar niemand weet wat er precies aan de hand is. Om erachter te kunnen komen wat er met jouw dier aan de hand is vind ik het belangrijk dat we jouw dier in zijn geheel, oftewel holistisch, bekijken. Ik kijk dus niet alleen naar de klacht, maar vooral wáár die vandaan komt en wat ertoe geleidt heeft dat de klachten zijn ontstaan. Mijn opleidingen in de natuurgeneeskunde en diervoeding hebben me ontzettend veel geleerd over het aanpakken van klachten bij de oorzaak.

Ondertussen heb ik al veel dieren mogen behandelen en kennis in de praktijk mogen opdoen. 
Niet zelden blijkt het probleem in de basis al in de darmen te zitten. Voeding, stress, toxines en de stoffen die jouw dier wel of niet van de moederhond heeft meegekregen spelen een grote rol in het al dan niet ontstaan van bijvoorbeeld een leaky gut.

De bottenbouillon in dit recept is iets wat ik dan bij uitstek inzet. Het is simpel om te maken, bevat geen rotzooi en is zo ontzettend heilzaam voor de darm en het immuunsysteem!

Zelf aan de slag met bottenbouillon voor je dier

Vul hieronder je gegevens en ontvang de super handige informatiesheet over het zelf maken van Bottenbouillon. Als je dat wilt ontvang je daarna 1 keer per maand een informatieve mail met nog veel meer van dit soort simpele tips om jouw dier op een natuurlijke manier zo gezond mogelijk te houden. Zit je daar niet op te wachten? Dan kun je altijd weer heel makkelijk uitschrijven.

Weten hoe ik omga met je gegevens? Bekijk dan de privacyverklaring. 

[activecampaign form=1]