06-57606826
info@evatesselaar.nl

Basiskennis natuurgeneeskunde voor je dier: het BBRS (Basis Bio Regulatie Systeem)

Basiskennis natuurgeneeskunde voor je dier: het BBRS (Basis Bio Regulatie Systeem)

BBRS

Vandaag een stukje basiskennis voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuurgeneeskunde: het BBRS.
BBRS staat voor Basis Bio Regulatie Systeem.

Klinkt fancy en ingewikkeld, is het niet. Hoewel, fancy kunnen we het eigenlijk best noemen. Het BBRS is het een ingenieus systeem van het lichaam dat alle cellen en (orgaan)systemen met elkaar verbindt en bestaat uit losmazig bindweefsel. Sinds kort is dit systeem door de wetenschap ontdekt. Binnen de natuurgeneeskunde is het echter één van de eeuwenoude principes waarmee veel gewerkt wordt. Veel klachten vinden hun ontstaan namelijk in een verstoring van het BBRS.

Snelweg

Dit losmazige bindweefsel is het enige weefsel dat zich uitstrekt door het hele lichaam en contact maakt met alle cellen. Je zou het kunnen beschouwen als een soort snelweg om van cel A naar cel B te komen.
Via deze snelweg komen bijvoorbeeld voedingstoffen en hormonen bij de cellen aan. Ook afvalstoffen uit de cellen komen via dit systeem in de fijne bloedvaatjes en het lymfesysteem terecht om afgevoerd te kunnen worden. Wanneer er te veel afvalstoffen in het lichaam zijn kunnen deze niet meer goed worden afgevoerd. Ze worden dan opgeslagen in het bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat de lichaamscellen niet belast worden met de afvalstoffen en hun functie uit kunnen blijven voeren.

Afvalstoffen

Afvalstoffen die snel een belasting kunnen gaan vormen voor het lichaam zijn bijvoorbeeld chemische geur-, kleur- en smaakstoffen die worden toegevoegd aan de voeding die we onze dieren voorschotelen.
Maar ook wormmiddelen, vlo-middelen, vaccinaties, luchtverontreiniging, bestrijdingsmiddelen, zware metalen en medicatie vormen allemaal ballast voor het lichaam.
Stress versnelt het opslaan van afvalstoffen in het BBRS.

Wanneer de aanvoer van afvalstoffen maar door blijft gaan en op blijft stapelen, slibt op den duur de ‘snelweg’ dicht, en belemmert het de voedingsstoffen om op hun bestemming aan te komen. Er is geen doorstroming van het ‘verkeer’ meer mogelijk en cellen kunnen niet goed meer reageren op inwendige en uitwendige factoren en veranderingen. Ze buiten worden gesloten van communicatie. Dit noemen we een blokkade. Wanneer er een blokkade in het BBRS voorkomt, geeft dit dus niet alleen op lokaal niveau een verstoring. Dit heeft invloed op het hele systeem.

En dan ontstaan de problemen…..

De lichaamscellen raken hiervan in de war en gaan anders reageren. Bij gebrek aan communicatie gaan ze hun eigen gang en gaan ze bijvoorbeeld overdreven reageren op stoffen die eerder geen probleem waren, of op lichaamseigen stoffen. Zo kunnen klachten ontstaan als hotspots’s en allergiën.
Blokkades in het BBRS kunnen niet alleen ontstaan door een opstapeling van afvalstoffen, maar ook door bijvoorbeeld (verhard) littekenweefsel.

Blokkades in het BBRS behandelen

Met behulp van ontgifting, celcouten, kruiden en massage kan het BBRS hersteld worden zodat het lichaam beter kan gaan functioneren. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan zijn werk weer gaan doen en kunnen de volgende stappen gezet gaan worden om de klachten op te lossen.

Meer lezen over het BBRS? Of wil je weten of een blokkade van het BBRS de oorzaak is van de klachten van jouw dier? Neem dan contact met mij op, ik help jou en je dier graag verder naar optimale gezondheid!